Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

Добивајте ги новостите на е-пошта

Следете нѐ

СООПШТЕНИЈА И РЕАКЦИИ
НАЈНОВИ

ЛОКАЛНИ ОГРАНОЦИ
ПРОНАЈДИ

 
 
Врз основа на територијалниот принцип на организација на работата, во Левица се основаат локални ограноци [ЛО] по населените места – градови, села, населби и сл. – низ целата територија на Република Македонија.
 
Дејствувањето и ингеренциите на ЛО, како и критериумите за основање и укинување на ЛО се уредуваат со Деловник за работа.
 
Сите локални ограноци можете да ги погледнете ТУКА.

ПРОГРАМСКИ СЕКТОРИ

За реализација на целите и операционализација на задачите на Партијата се формираат Програмски сектори [ПС] кои функционираат врз основа на критериумите на стручност, компетентност, знаење, кредибилитет и искуство.

Програмските сектори се поделени на ресорска основа, за најбитните прашања на општественото живеење. Во надлежност на Програмскиот сектор е креирање, анализа и стратешко планирање на политиките на Партијата во дадени области од јавниот живот, согласно идеолошките определби.

Програмските сектори работат на редовни средби кои се одржуваат најмалку еднаш месечно, доколку поинаку не е одлучено. На чело на секој Програмски сектор стои координатор.
Повеќе за програмските сектори прочитајте ТУКА.

Video thumbnail
Левица - Прилеп: Сите власти ветуваа, а депонијата се' уште гори
01:51
Video thumbnail
Борислав Крмов кон Љупчо Пренџов: Вие излеговте како типичен апологет на олигархијата
03:25
Video thumbnail
Апасиев кон Љупчо Пренџов: Вие како пинг-понг партија си коалицирате и со едните и со другите
03:25
Video thumbnail
Крмов кон Џафери: Законите на Левица намерно и противделовнички се чуваат во фиока
01:43
Video thumbnail
Димитар Апасиев за повлекување на Законот за легализација на дивоградби
02:44
Video thumbnail
Пратеникот Борислав Крмов, гостин во живо во емисијата „Утрински Брифинг“
18:38
Video thumbnail
Крмов: Левица влегува во војна со сите штетни политики на оваа власт
14:33
Video thumbnail
Апасиев: Ќе блокираме се’ што е поврзано со урбана мафија
09:14
Video thumbnail
Крмов: Предлог-законот за урбанистичко планирање - бенефит на урбаната мафија
01:58
Video thumbnail
Левица ја прекина на седницата за предлог-Законот за државјанство во тензична атмносфера
02:32
Video thumbnail
Левица го спречува контроверзниот предлог закон за државјанства
03:05
Video thumbnail
Крмов: Со вакви лоши закони само се стимулира дивоградби
03:05
Video thumbnail
Крмов: Не е точно дека со дигитализација ќе се заштеди, напротив тоа е скапа работа
04:41
Video thumbnail
Крмов: Преговорите со ЕУ се наметнат фокус за оправдување на капитулантскиот Преспански договор
01:33
Video thumbnail
Апасиев: Владеачката партија го узурпира правото на поставување пратенички прашања на опозицијата
02:30
Video thumbnail
Смилев: Корумпираните и алчни политичари вршат огромна неправда врз Бабуна
00:27
Video thumbnail
Жаклина Свеќаровска: Кој наш универзитет добил дозвола да работи на територија на Бугарија!?
03:29
Video thumbnail
Апасиев: Левица предложи Закон за болничко лекување во корист на сиромашните, а не на богатите
05:39
Video thumbnail
Сликата на последиците од приватизацијата на фабриките на народот
03:14
Video thumbnail
Апасиев за законот на Филипче - сиромашните ќе умираат, богатите ќе се лечат
10:27