Дојран порача: Водата не е приватна сопственост!

Првичните неофицијални резултати од локалниот референдум во Дојран порачаа: ВОДАТА НЕ Е ПРИВАТНА СОПСТВЕНОСТ! И покрај силната агитација на локалната власт за воведување јавно-приватно партнерство, со 53% излезност од кои ЗА-402 и ПРОТИВ-964, Дојранчани денес покажаа дека природните ресурси припаѓаат единствено на народот и истите не се ничиј бизнис за профит!

Ваквиот резултат јасно демонстрира дека граѓаните се против приватизацијата на јавните услуги, процес кој интензивно го предводи актуелната недемократска влада на СДСМ. И затоа порачуваме дека силно ќе се бориме за укинување на сите досегашни приватизации на јавните услуги, воведени од криминални и бизнис-интереси.

СИЛАТА Е ВО НАРОДОТ!

Најнови објави