Интервју на Димитар Апасиев за „Вечер”

Насушно ни е потребна свежа енергија, автентична политичка сила која ќе ја скрши кичмата на политичкиот измеќарлак кој постои во лидерствата на двете партии и, конечно, ќе се свртиме кон самите себе и кон она што ние, како, народ и држава, располагаме. А имаме многу, само штета е што поради организираниот криминал, клиентелизмот и високата корупција чесните наши сограѓани не можат да просперираат и да живеат од сопствениот труд. Ова, во перспектива, мораме радикално да го промениме, ако сакаме да опстоиме како држава. Во спротивно, ќе бидеме запаметени како генерација која дозволила политички мивки и ситни воени профитери да ни ја урнисаат Републиката, за која се бореле десетици генерации пред нас, вели во интервју за весникот ВЕЧЕР, Димитар Апасиев. На нашите прашања пред претстојните парламентарни избори одговара во негов препознатлив стил. Вели дека Левица ќе им ги помати сметките на двете најголеми партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, и тоа уште на овие избори, станувајќи вистинската и толку посакувана трета опција.


Целото интервју со претседателот на Левица, Димитар Апасиев, прочитајте го на линкот.

Најнови објави